Info om Potten

Potten har solgt øl siden 1973


Potten er et gammel værtshus som åbnede i 1973, i dag er det grundlæggerens søn der ejer stedet. Et dejligt sted der oser af atmosfære og historie. Der er ofte livemusik, sportsbegivenheder på storskærm, udflugter, pub quiz og andre aktiviteter på programmet.

En sød lille historie om bygningen

Potten Øl&vinstue har til huse i Torvestræde 2, som er det første private hus i to etager i Skive. Huset blev opført i 1847 af madam Hald. Bygningen er opført i en særpræget arkitektur med klassicistiske elementer - pilastre og friser i under etagen. I de sidste årtier af 1800-tallet boede distriktslæge Schou i ejendommen. I 1903 indrettede Skive kommune arrestforvarerbolig på første sal og i 1907 "kommunale Fiskehaller" i stueetagen. Fiskehallerne forsvandt i 1930érne til fordel for offentlige toiletter.

I 1973 fik Restaurant "Potten" lokaler i stueetagen. Efter arrestens nedlæggelse i 1992 blev "potten" nogle år efter udvidet til at fylde hele stueetagen. Udvidelsen blev tegnet af arkitekt Lars P. Kristiansen. Ovenstående er frit citeret fra pjesen "Nyt liv i gamle huse" udgivet under Bygningskulturens dage i 2001.